Wczoraj zaciekawił mnie artykuł sponsorowany przez Da Lorenzo ,pizza miała być jedyna prawdziwa w mieście i oczywiscie , że najlepsza to juz pominę....a tu wielka klapa pizza byle jaka , i do tego nawet nie maja prawdziwego pieca tylko jakies elektryczne zastępstwo
ogólnie wbrew reklamie NIE POLECAM szkoda kasy
DA LORENZO, opinie
-
- Częsty gość
- Posty: 97
- Rejestracja: piątek, 25 lutego 2011, 20:57
- Kontaktowanie:
- przemo
- Uzależniony
- Posty: 696
- Rejestracja: poniedziałek, 6 czerwca 2005, 12:55
- Lokalizacja: Bochnia
- Kontaktowanie:
Re: DA LORENZO ...ALE LIPA
Prawdziwa, oryginalna włoska pizza z pieca tylko w brzesku na starym placu targowym w centrum. Polecam spróbować i sprawdzić różnice.
-
- Częsty gość
- Posty: 37
- Rejestracja: czwartek, 12 listopada 2009, 22:40
- Kontaktowanie:
Re: DA LORENZO ...ALE LIPA
https://www.facebook.com/pages/Trattori ... 05?fref=ts ja polecam trattorie zalesie
Moim skromnym zdaniem pizza zdecydowanie lepsza niż w brzesku.
Moim skromnym zdaniem pizza zdecydowanie lepsza niż w brzesku.
- belzebub
- Uzależniony
- Posty: 1083
- Rejestracja: sobota, 15 października 2011, 15:09
- Kontaktowanie:
Re: DA LORENZO ...ALE LIPA
Po pierwsze to administrator powinien zmienic tytul na PIZZA DA LORENZO opinie
i ty jako zjadacz wywalasz tam sobie opinie negatywna bo masz do tego prawo a tak to odrazu z góry tytułem psujesz reputacje bo masz inny gust
Dawałem sobie rece obciac że będzie masa osób którym pizza nie podejdzie bo gawiedź małomiasteczkowa uważa że pizza to ciasto z masą dodatków, z kupą sera i sporą ilością sosów .Niestety albo stety włoska pizza to tylko kilka podstawowych skladników, głownie przyprawy i zero sosów (Składniki
-mąka
-woda
-cukier
-sól
-drożdże
-oliwa z oliwek
-bazylia
-pomidor
-ser Mozarella ). a do tego jej wielkość jej znacznie mniejsza.Polecam poczytac o orginalnej wloskiej pizzy zanim zacznie sie krytykowac bo proste kubeczki smakowe nie zaakceptowały smaku oryginalnego.
i ty jako zjadacz wywalasz tam sobie opinie negatywna bo masz do tego prawo a tak to odrazu z góry tytułem psujesz reputacje bo masz inny gust
Dawałem sobie rece obciac że będzie masa osób którym pizza nie podejdzie bo gawiedź małomiasteczkowa uważa że pizza to ciasto z masą dodatków, z kupą sera i sporą ilością sosów .Niestety albo stety włoska pizza to tylko kilka podstawowych skladników, głownie przyprawy i zero sosów (Składniki
-mąka
-woda
-cukier
-sól
-drożdże
-oliwa z oliwek
-bazylia
-pomidor
-ser Mozarella ). a do tego jej wielkość jej znacznie mniejsza.Polecam poczytac o orginalnej wloskiej pizzy zanim zacznie sie krytykowac bo proste kubeczki smakowe nie zaakceptowały smaku oryginalnego.
-
- Częsty gość
- Posty: 97
- Rejestracja: piątek, 25 lutego 2011, 20:57
- Kontaktowanie:
Re: DA LORENZO ...ALE LIPA
pizza nie musi miec wiele dodatków ale jezeli nie jest wypiekana w piecu to chyba oczywiste że do prawdziwej włoskiej pizzy jej jak z Bochni do kosmosu!
jadłam pizze w róznych miejscach równiez w Brzesku raz lepszą raz gorszą , ale jezeli ktoś pisze w artykule że jedyna oryginalna pizza w mieście to chyba mozna oczekiwać przynajmniej pizzy z pieca a nie z pieca elekrtycznego
ogólnie zdania nie zmienie pizza beznadziejna...nie polecam
jadłam pizze w róznych miejscach równiez w Brzesku raz lepszą raz gorszą , ale jezeli ktoś pisze w artykule że jedyna oryginalna pizza w mieście to chyba mozna oczekiwać przynajmniej pizzy z pieca a nie z pieca elekrtycznego
ogólnie zdania nie zmienie pizza beznadziejna...nie polecam
- belzebub
- Uzależniony
- Posty: 1083
- Rejestracja: sobota, 15 października 2011, 15:09
- Kontaktowanie:
-
- Częsty gość
- Posty: 37
- Rejestracja: czwartek, 12 listopada 2009, 22:40
- Kontaktowanie:
Re: DA LORENZO, opinie
belzebub bredzisz PRAWDZIWA pizza neapolitańska taka z certyfikatem unijnym,nie giuseppe,którym zapewne się zajadasz jest wypiekana w piecu opalanym drewnem dębowym,w określonej temperaturze,w okreslonym czasie.
Jak dla mnie prawdziwa pizza to taka z pieca opalanego drewnem.
Taką z kuchenki elektrycznej to sobie mogę sama zrobić w domu.
Jak dla mnie prawdziwa pizza to taka z pieca opalanego drewnem.
Taką z kuchenki elektrycznej to sobie mogę sama zrobić w domu.
- belzebub
- Uzależniony
- Posty: 1083
- Rejestracja: sobota, 15 października 2011, 15:09
- Kontaktowanie:
Re: DA LORENZO, opinie
monek więc internet kłamie, ja nie bredze tylko powklejałem fragmenty z art znalezionych w necie .Mi to dynda w czym wypiekana, może byc nawet z grila, ma być smaczna i po temacie.
ps. myśle że tutaj jest najlepsza opinia o Da lorenzo
http://zapytaj.onet.pl/Category/017,008 ... ieci_.html
ps. myśle że tutaj jest najlepsza opinia o Da lorenzo
http://zapytaj.onet.pl/Category/017,008 ... ieci_.html
Wróć do „Puby, restauracje, kawiarnie”
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości