Kolorowa fontanna
- ALUTKA
- Częsty gość
- Kontaktowanie:
Kolorowa fontanna
Ostatnio, będąc na wycieczce byłam świadkiem niezwykle urokliwego widowiska - kolorowej fontanny. W dzień zwykła fontanna, wieczorem spektakl światła i muzyki. Dzieciaki aż piszczały z zachwytu. Czy w Bochni nie możnaby pomyśleć o takiej atrakcji?
- greg83
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Re: Kolorowa fontanna
Pomyśleć można, ale pewnie gorzej będzie z wykonaniem ; )
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- roox14
- Częsty gość
- Kontaktowanie:
Jeżeli poddało by się pomysł władzą miasta nie wykluczone, ale wątpię by były na to pieniądze
- szczepcio00
- Częsty gość
- Kontaktowanie:
Gdy w końcu zabiorą się za uzbornie to mogłaby być jedna z inwestycji
- dzana
- Częsty gość
- Kontaktowanie:
Alutka a gdzie jest taka ładna fontanna ?
-
- Bardzo towarzyski
- Kontaktowanie:
Teraz się wszystkim podoba a jak burmistrz, wójt, starosta temat podchwycą i wydadzą z 1,5 mln złotych (bo to pewnie by tyle kosztowało) to wszyscy od razu pobiegną linczować tego co zmarnotrawił publiczne pieniądze. Była w Bochni fontanna i nikt o nią nie dbał. Postawili w jej miejsce plac zabaw i robi za publiczną zwierzęco - ludzką toaletę publiczną.
Tylko żeby ktoś nie pomyślał, że jestem przeciwko Fontanna bardzo ładnie wygląda
Tylko żeby ktoś nie pomyślał, że jestem przeciwko Fontanna bardzo ładnie wygląda
- ALUTKA
- Częsty gość
- Kontaktowanie:
Fontanna była, ale za duża do utrzymania i kto miałby zająć się jej utrzymaniem, przecież nie mieszkańcy tylko stosowne służby. Obecny plac zabaw jest również bardzo potrzebny i podoba się dzieciom. Sama często tam przesiaduję z moimi "łobuzami". Jeśli chodzi o koszt budowy fontanny, to zapewnie byłby znaczny. Mnie nie irytuje wydawanie pieniędzy na inwestycje, które służą mieszkańcom oraz turystom, ale np. wystrzelane w powietrze 3 razy w roku fajerwerki. Pokaz trwa 3-5 min, a koszt.......podejrzewam że znaczny
- willy
- Przechodzień
- Kontaktowanie:
- ALUTKA
- Częsty gość
- Kontaktowanie:
Cudowne. Dla mnie rewelacja
-
- Przechodzień
- Kontaktowanie:
W Pradze również jest coś takiego można sie na spektakl fontann wybrać muzyka itd coś niesamowitego
- Champi
- Bardzo towarzyski
- Kontaktowanie:
No tak, ale pamiętajcie, ze zaraz by się w Bochni znaleźli malkontenci dla których muzyka byłaby za głośna.
-
- Przechodzień
- Kontaktowanie:
tylko że to cudeńko kosztowało ok. 217 mln $,
- ALUTKA
- Częsty gość
- Kontaktowanie:
U nas mogłoby być nieco skromniejsze. Szkoda, że w naszym mieście nie ma żadnej fontanny, nawet zwykłej bez iluminofonii. Może kiedyś władze miasta pomyślą o takiej atrakcji dla mieszkańców i turystów.
- ALUTKA
- Częsty gość
- Kontaktowanie:
W Tarnowie mają taką fontanne, skromna, ale prezentuje się ładnie
-
- Stały bywalec
- Kontaktowanie:
Ej, bez przesady z tymi kosztami.
Mocna lampa LED RGB umiejscowiona w centrum strumienia wody = kilkaset zlotych, troche rurek szklanych, jaki sterownik ...
W kilku tysiacach moglby sie koszt zamknac ...
Wystarczy wrzucic do jakiego technikum el. jako prace koncowa ...
Pozdr.
T.
Mocna lampa LED RGB umiejscowiona w centrum strumienia wody = kilkaset zlotych, troche rurek szklanych, jaki sterownik ...
W kilku tysiacach moglby sie koszt zamknac ...
Wystarczy wrzucic do jakiego technikum el. jako prace koncowa ...
Pozdr.
T.
-
- Bardzo towarzyski
- Kontaktowanie:
mi osobiscie strasznie podobala sie fontanna na rynku we Wroclawiu ....inna.fajna..ciekawa
-
- Bardzo towarzyski
- Kontaktowanie:
Falcon zwróć uwagę że taka instalacja robiona za publiczne pieniadze musi mieć różne certyfikaty, do tego pewnie musi być gwarancja i diabli wiedzą co jeszcze a co napewno znacznie podnosi koszt. No i oczywiście wszystko w formie zamówienia publicznego a wątpie by wtedy jakaś szkoła by do tego stanęła
Ta tarnowska całkiem fajnie wygląda Pomysł na pewno lepszy niż jakiś kolejny pomnij
Ta tarnowska całkiem fajnie wygląda Pomysł na pewno lepszy niż jakiś kolejny pomnij
- lukasik
- Bardzo towarzyski
- Kontaktowanie:
Upały działają na wyobrażnię a przy okazji tematu z głównej strony Bochni@nina jakim jest dawna Piękna Bochnia podnoszę wątek fontanny -nie koniecznie kolorowej jak w nagłowku ale tej dawnej do której chodziło sie po szkole albo w niedzielę z lodami nad brzeg i można było się ochłodzić - sprzyjała ona nie tylko spragnionym chłodu w gorące dni przechodniom i turystom ale zakochanym parom w wieczorne letnie dni - kto pamięta to Bocheńskie cudo myslę przyzna mi rację a teraz ... teraz stoi tam coś co przypamina plac zabaw -kilka drewnianych "bud" a w środku śmieci i odchody żwierzęco ludzkie do całości od wewnątrz pokreślone pisakami przez zbuntowaną młodzierz która ze względu na swój młody wiek jest w stanie się tam wślizgnąć ... szkoda że ktoś "mądry" tak zadecydował i postanowił zasypać tą fontannę - w takim miejscu powinna stać dawna fontanna a plac zabaw ... wystarczyło by dorzucić częsc kasy i z tego co powstało na plantach urządzić coś konktetnego- mam na mysli dołożenie do czegoś co już istnieje czyli Placu Turka - a koło kasztelanki postawić mniejszą fontannę - może jeszcze na starosć doczekam sie spełnienia mojej wizji jaką jest fontanna gdzieś w centrum Bochni oraz estetycznie wyglądające kamenice wokół rynku
-
- Przechodzień
- Kontaktowanie:
- ALUTKA
- Częsty gość
- Kontaktowanie:
Fontanna którą rozpoczęłam tej post nie sa za granicą, tylko w naszej polskiej Polanicy.